Uspořádat kamarádovi rozlučku se svobodou není žádná sranda, zvláště, pokud se rád baví. Stačí ale trochu zapojit mozková závity a nějaký ten dobrý nápad se jistojistě vyklube. Základem je zvolit místo, kde se rozlučka bude konat.
rozlévání vína

Místo

Na místu konání samozřejmě záleží, a to velice. Mělo by se jednat o hospůdku nebo restauraci, kterou budoucí ženich zná a cítí se v ní příjemně. O to jednodušší také bude domluva s majiteli takového podniku. Ti vždy vyjdou raději vstříc štamgastovi, kterého znají už dlouhá léta a ví co od něj očekávat než někomu neznámému. Navíc by se ze staré známosti mohla ušetřit i nějaká ta stovka, kterou můžete investovat do zábavy.

Zábava

Na správné rozlučce se svobodou nesmí chybět zábava. Jasně, můžete spojit pár stolů dohromady, objednat bečku a opít se, ale to by nebyla rozlučka, ale běžná oslava narozenin. V tomto případě je nutné opravdu vymyslet něco speciálního, co dokáže zaujmout na delší dobu. Jasně, striptérka je klasika, ale ta je drahá, tudíž více jak na hodinu vás stejně nezabaví. Je vhodné vymyslet nějaké tematické hry, co si všichni přítomní s chutí zahrají. Tím samozřejmě nejsou myšleny karty, člověče nezlob se nebo dokonce scrabble.
sklenice na stole

Společnost

Samozřejmě nesmíte zapomenout pozvat dobrou společnost, bez té by to byla nuda. Pokud jste to byli právě vy, kdo byl pověřen organizováním rozlučky, jistě víte moc dobře, kdo je ženichovi blízký a kdo nikoliv. Určitě nezvěte každého jeho známého, ale pouze nejbližší přátele. Nejenže to pak bude levnější, ale i atmosféra bude daleko lepší.

Dárek

Určitě se sluší dát ženichovi dárek. Nemusíte ho platit pouze vy jako jedinec, ale je zvykem, že se na něj složí celá pozvaná společnost. Nemusí to být za každou cenu nic extra, stačí malá pozornost, která však bude mít pro ženicha speciální význam. Určitě mu nekupujte lahev nějakého alkoholu, byť sebelepšího.